nau industrial

concesionari d'automòbils al poligon industrial; manacor 2004

Un edifici condicionat per la necessitat d’unir totes les plantes (soterrani, baixa, pis i coberta) amb una rampa per a cotxes. Aquest element agafa entitat i el projecte es desenvolupa justament a partir de la dualitat. Hi ha dos usos diferents – l’exposició de vehicles i la rampa – que s’organitzen en dos volums separats per una escletxa vertical.

Per una banda, un prisma d’aspecte lleuger; gran, baix i ampla; on domina l’horitzontalitat. Espai de gran llum amb una estructura de pilars i jàsseres d’acer. Les façanes, també metàl·liques, de xapa d’alumini.

Al seu costat, un segon prisma amb una presència pesada; llarg i prim, tot verticalitat. Un espai estret, una caixa compacta absolutament tota de formigó vist, l’estructura i l’acabat en un únic material.

I permeant tot el projecte, la poètica de la sinceritat constructiva i l’expressivitat dels materials en cru: elements estructurals nuus, acer i formigó vistos, paraments sense revestiments i les instal·lacions al descobert com elements configuradors de l’espai.

Coautor. Miquel Angel Tous, arquitecte